De watermethode - een mooie manier van opbaren

Lieve ouders van een stil geboren baby,

Bijgaande folder heb ik gemaakt voor ouders die, net als ik, een stil geboren kindje hebben gekregen. Wij hebben ervaren hoeveel baat je bij de watermethode kunt hebben na de geboorte van je kindje, om zo goed mogelijk afscheid te kunnen nemen.

Als je kindje stil wordt geboren is de kleur van de huid van de baby donker en grauw. In de folder neem ik ouders mee in onze ervaring en is te zien wat er gebeurt wanneer de baby in water wordt gelegd; de kleur van de baby verandert binnen een paar uur naar lichtroze.

Na de geboorte van onze Rosie werd de watermethode aan ons uitgelegd. Er was geen folder en wij hadden dus geen beeld bij hoe dit eruit zou zien. [RED: er is wel een website over de watermethode] We vonden het als eerste instantie een eng idee maar besloten na veel twijfelen om de watermethode toch te proberen. Achteraf was dit de beste keuze ooit en is al het twijfelen zonde van onze tijd geweest. Als wij direct het verschil hadden gezien in een folder hadden wij er nooit over hoeven twijfelen.

Folder watermethode

Ik hoop dat ik door deze folder ouders in een korte tijd een zo goed mogelijk beeld kan geven over de watermethode en hen kan laten zien hoe mooi en waardevol het is. Zodat ze na het lezen van de folder kunnen bepalen of de watermethode bij hun past. Want alle extra tijd met je overleden kindje is eenmalig en zo kostbaar. In zeer korte tijd maak je herinneringen voor je hele leven.

Lieve groet, Stephanie van ’t Klooster-v Schaik

De folder is te bestellen via https://chefstef-fotografie.nl/blog/ Ook vind je hier meerdere blogs over mijn ervaring als moeder van een stil geboren baby.

HOE KUNT U ONS STEUNEN?

Wilt u wat vragen, bijdragen?

Wij werken graag samen!